notícies

El Dr. Xavier Pons obté per segona vegada consecutiva la Distinció ICREA-Acadèmia.

 

El Dr. Xavier Pons, catedràtic del Departament de Geografia de la UAB i cap del grup de recerca Grumets, ha obtingut de nou la Distinció ICREA-Acadèmia pel període 2016-2020. Aquesta és la segona vegada consecutiva que li han concedit aquest reconeixement, ja que en va gaudir durant el període 2011-2015.

El Programa ICREA Acadèmia pretén incentivar l’excel·lència investigadora del personal docent i investigador doctorat de les universitats públiques de Catalunya. En total han estat 30 els professors que han rebut la distinció en aquesta convocatòria, 6 dels quals de la UAB, 8 a la UPF, 5 a la UB i a la UPC, 3 a la URV, 2 a la UdG i 1 a la UdL.

La Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) és una fundació impulsada per la Generalitat amb l’objectiu de contribuir a la recerca a Catalunya i promocionar el retorn dels investigadors catalans que han fet recerca fora del país. El Programa ICREA Acadèmia té la finalitat d'incentivar i recompensar l'excel·lència investigadora del professorat amb vinculació permanent a les universitats públiques de Catalunya. Es tracta d'un programa d'intensificació de la recerca destinat exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d'expansió de la seva activitat investigadora. Es contribueix així a la intensificació de la recerca i a la retenció de talent investigador dins del sistema universitari de Catalunya. El professorat beneficiari és reconegut com investigador/a ICREA Acadèmia.